«Бачити серцем»: у Хмельницькому проведуть мистецькі заходи для людей з інвалідністю по зору

За підтримки Українського культурного фонду, в рамках програми «Інклюзивне мистецтво», Житомирська обласна громадська організація «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів» реалізовуватиме проект: «Бачити серцем» – мистецькі заходи для людей з інвалідністю по зору» в Житомирі, Луцьку,Хмельницькому та Полтаві.

Увага! Перевірка системи оповіщення!

Відповідно до Плану основних заходів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області у 2019 році 29 серпня 2019 року з 10.00 до 12.00 години буде проведено комплексну перевірку системи оповіщення «Сигнал-ВО» з подачею всіх команд та включенням електросирен. Основна мета проведення перевірки – визначення готовності системи оповіщення області до використання за призначенням. Просимо громадян зберігати спокій, не панікувати та займатися повсякденними справами.

День села Солобківці!

Традиційно в серпні місяці в Солобківцях святкують день села.  Всі люди з нетерпінням чекали свята та готувались до нього.

Відбувся тренінг для активних жителів громади

В Солобковецьку сільську центральну районну бібліотеку завітав гість: голова комітету ГО «Староконстянтинів небайдужий» Сергій Худий, які проводив тренінг для активістів нашої громади. Тренінг для активістів – надзвичайно корисна річ.

Обережно, змії!

Влітку відпочинок в лісі, горах, біля водойм стає небезпечним – в теплу пору року активізуються змії. Будучи нічними тваринами, удень змії ховаються у старих пнях, у копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев. В окремих випадках, їх можна зустріти і на своєму подвір’ї. Як правило змії не нападають на людей, коли їх життю нічого не загрожує. Якщо не порушувати спокій змії, не наступати на неї, вона ніколи першою не нападе.  Найбільш небезпечними є укуси в ділянці голови, шиї, поблизу великих кровоносних судин. Після укусу змії можуть розвиватися тяжкі ускладнення, а в найгіршому випадку він може мати летальне закінчення.

Україна до 2030 року має зменшити кінцеве енергоспоживання на 30%, – Зубко

Україна до 2020 року має скоротити кінцеве енергоспоживання на 20%, прогноз до 2030 року – на 30%. Досягнення цього KPI можливе за рахунок заходів, окреслених в Національному плані дій з енергоефективності до 2020-2030 років. Про це на засіданні Уряду наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідного розпорядження.

В Україні з 1 жовтня починається монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

З 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі - готівкова і безготівкова.

У Солобківцях вшанували пам'ять жертв Голокосту 1941-1945 рр.

"Неможливо розповісти про геноцид, але і замовчувати його не можна". Ці слова належать колишньому в’язню Освенцима Єлі Візелю. Він вижив у таборі смерті, щоб стати письменником та журналістом, а у 1986 році – лауреатом Нобелівської премії миру.