Обрати лікаря та перевірити фінансовий стан медзакладу тепер можна з телефону

Обрати лікаря та перевірити фінансовий стан медзакладу тепер можна з телефону

Обрати лікаря та перевірити фінансовий стан медзакладу тепер можна з телефону 17 вересня 2019 року в Україні запрацював інструмент на основі відкритих даних «Відкрита медреформа». Про це повідомили під час прес-брифінгу перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб і голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко. Інструмент реалізовано Агенцією журналістики даних у межах проєкту USAID/UK aid «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Нові чемпіони Ярмолинецького району з футболу ФК "Олімп" с. Солобківці.

Нові чемпіони Ярмолинецького району з футболу ФК "Олімп" с. Солобківці.

Нові чемпіони Ярмолинецького району з футболу ФК "Олімп" с. Солобківці. Цієї неділі в смт. Ярмолинці на стадіоні Скіф відбулася фінальна гра між ФК "Олімп" Солобківці - ФК "Атлетик" Шарівка. Рахунок матчу 4:2 на користь господарів. За Олімп відзначилися - Timur Atamanchuk 2, Denys Barchuk 1, Андрій Гуцал 1, за Атлетик - Сергій Стожик 2. За підсумком сезону Олімп до чемпіонства прийшов без жодної поразки, лише 1 нічия та 9 перемог.

Карантинні рослини – небезпека для людини та довкілля

Карантинні рослини – небезпека для людини та довкілля

Амброзія відома всім рослина, яка з’явилася у нас не так давно, але досить добре прижилася. Побачити її можна практично всюди – на узбіччях доріг, берегах ставків і річок та інших не оброблювальних землях. Період цвітіння амброзії досить довгий – з кінця липня і триває до кінця жовтня. Пилок, що потрапляє в атмосферу від квітучої амброзії, – найбільш агресивний алерген у рослинному світі і регулярно викликає алергію у людей (підвищення температури, сльозотечу, кон’юнктивіт, погіршує зір і може викликати набряк легенів). Медики називають це амброзійним полінозом або сінною пропасницею. Слід додати, що у цей період від її пилку страждають астматики, у яких загострюються напади бронхіальної астми. З кожним роком людей, що страждають від цієї рослини, стає все більше, тому цей бур’ян віднесений до карантинних рослин.

Обережно, гриби!

Обережно, гриби!

Настав основний сезон активного збору дикорослих грибів. Не варто забувати, що гриби – це не тільки дарунок лісу, але і небезпечний продукт харчування. Токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах, можуть привести до серйозних отруєнь, а іноді навіть до смерті.

"Агро Поділля-2019"

"Агро Поділля-2019"

7 вересня 2019 року відбулась 32 агропромислова виставка-ярмарок «Агро Поділля-2019».