Символіка Солобковецької громади.

2 липня 2018 року, на сесії Солобковецької сільської ради, було прийнято рішення про затвердження гербів і прапорів, опис та пояснення символіки Солобковецької ОТГ, сіл Солобківці, Глушківці, Глушковецьке, Слобідка-Глушковецька, Проскурівка, Корначівка, Майдан-Морозівський, Стріхівці. Також було затверджено положення про порядок використання символіки.  Прийнятому рішенню передувало створення проектів символіки творчою групою членів геральдичного товариства на чолі з Войталюком П.Б. В основу проектів лягли відомості про історичний розвиток сіл об’єднаної громади. Зокрема, історичну довідку про особливості розвитку села Солобківці та краю, надав вчитель історії Солобковецького НРЦ Тимощук ОМ. 13 червня 2018 року, за ініціативи голови Солобковецької ОТГ Когута С. А., в будинку культури відбулося громадське обговорення проектів символіки та опису до них. Під час обговорення вносилися зміни та доповнення до представлених проектів.  Автори символіки Войталюк П.Б., Напиткін В.М., Богатов К.М. Співавтор гербів Солобковецької ОТГ та сіл Солобківці та Стріхівці Тимощук О.М.

ВІННИЧЧИНА І ХМЕЛЬНИЧЧИНА СПІВПРАЦЮВАТИМУТЬ НА РІВНІ РЕГІОНІВ ТА ОБ’ЄДНАНИХ ГРОМАД

22 червня, під час спільного виїзного семінару керівників органів місцевого самоврядування Вінницької та Хмельницької областей, відбулось підписання меморандумів про співпрацю між ОТГ Хмельницької та Вінницької областей – між Волочиською міською і Іллінецькою міською ОТГ, Меджибізькою селищною і Тростянецькою селищною ОТГ, Староушицькою селищною і Краснопільською сільською ОТГ, Крупецькою сільською і Райгородською сільською ОТГ, Вовковинецькою селищною і Росошанською сільською ОТГ, Смотрицькою селищною і Ситковецькою селищною ОТГ, Солобковецькою сільською і Студенянською сільською ОТГ, Жванецькою сільською і Шляхівською сільською ОТГ, Колибаївською сільською і Якушинецькою сільською ОТГ. Крім того, Меморандум про співробітництво уклали між собою керівники двох обласних рад – Хмельницької та Вінницької. Основними напрямами співробітництва підписантів є координація дій, спрямованих на зростання соціально-економічного потенціалу громад обох сторін; організація і проведення спільних заходів – конференцій, симпозіумів, семінарів, виставок та інших заходів, в тому числі, міжнародних, спрямованих на вирішення питань, що становлять взаємний інтерес сторін; обмін інформацією щодо досвіду успішного виконання повноважень органами місцевого самоврядування та розвитку територіальних громад; моніторинг проектів і програм, що реалізуються в регіонах, з метою прийняття участі та запровадження нових методів роботи в органах місцевого самоврядування; ініціювання та розробка спільних проектів, програм та заходів, метою яких є підвищення соціально-економічного розвитку територіальних громад обох сторін; організація та проведення заходів із залученням фахівців сторін та іноземних партнерів; розробка та впровадження навчальних та інформаційних програм, курсів, проектів, спрямованих на підвищення рівня поінформованості представників територіальних громад; організація навчальних візитів та сприяння навчанню спеціалістів сторін; обмін документами, дослідженнями, виданнями тощо, які були опубліковані сторонами. Крім того, Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування працює в напрямку налагодження міжрегіонального партнерства на рівні територіальних громад Вінницької області та громад з інших областей України з метою розвитку та поглиблення двостороннього співробітництва. Співпраця ОТГ Вінниччини та Хмельниччини – це результат роботи Асоціації в цьому напрямку. Наразі така ж співпраця планується з Івано-Франківською та Житомирською областями. Таким чином, всі громади нашої області матимуть партнерів з сусідніх регіонів, що дасть можливість розвивати дружні стосунки та обмінюватись досвідом і знаннями щодо впровадження ключових державних реформ

«ПОЛІЦІЯ, ГРОМАДА- БЕЗПЕЧНИЙ ПРОСТІР»

24.05.2018 в с. Солобківці Ярмолинецького району в приміщенні Солобковецької сільської ради спільно з об’єднаною територіальною громадою відбувся аналіз службової діяльності поліцейських, на якій начальник Ярмолинецького відділу поліції Юрій Краковецький довів присутнім Концепцію «ПОЛІЦІЯ, ГРОМАДА- БЕЗПЕЧНИЙ ПРОСТІР», відповідно до якої основними поліцейськими інструментами системи реалізації цього проекту є патрульна поліція, яка безперервно патрулює територію області, та дільничні офіцери поліції - «ВАРТОВІ ГРОМАДИ». Підвівши підсумки, головою Солобковецької селищної ОТГ Когутом С.А. за вагомий внесок відділу в покращення криміногенної ситуації на території Солобковецької сільської ради та розкриття резонансного злочину в с. Солобківці було вручено подяки підполковнику поліції Краковецькому Ю.Г., майору поліції Русаковій Н.О., капітану поліції Цмикайлу І.П.

Придбали новенький шкільний автобус для діток Солобковецької ОТГ.

Придбали новенький шкільний автобус ISUZU для діток Солобковецької ОТГ. Кожен хоче, щоб діти навчалися в гарних, світлих і теплих школах. Аби в кожного вона була поруч, щоб далеко не їздити… На жаль, в житті так не відбувається. Отож, наш сучасний жовтогарячий «красень» українського виробництва вирушить до села Проскурівка, де на нього чикають 26 дітей.

Великодній настрійй. В Солобківцях святкували фольклорне свято і зібрались на це дійство села об`єднаної територіальної громади - Стріхівці, Проскурівка, Корначівка, Глушківці і Солобківці.

"Іде весна - іде красна" під такою назвою панував надзвичайно гарний Великодній настрій. В Солобківцях святкували фольклорне свято і зібрались на це дійство села об`єднаної територіальної громади - Стріхівці, Проскурівка, Корначівка, Глушківці і Солобківці.

Святковий концерт до Міжнародного жіночого Дня 8 березня

Даруйте ж ніжність нам і ласку,  Серця, відкриті для людей.  Хай змінить все життя на казку  Весняний день святковий цей.  Найкращі слова, наші милі, — для вас!  І щирі зізнання — сьогодні для вас!  Дарунки усі найцінніші — для вас!  І наші вітання — для вас! Лише для вас!  Сьогодні ці слова лунали для жінок в Солобковецькому Будинку культури Напередодні найвеснянішого свята із присутніх в залі привітав голова Солобковецької ОТГ Сергій Когут, начальник відділу соціальної політики компанії КЕРНЕЛ Руслан Ляховченко, директор територіального центру Лариса Василик. А вітання приймали жінки поважного віку, з Солобковець, Глушковець, Стріхівців та Проскурівки, а можливість посидіти за накритим столом створили соціальні працівники цих сіл. Святковий концерт до Міжнародного жіночого Дня прикрасили виступи вокалістів та колективів дитячої музичної школи, вокального колективу «Любава» з Глушковець, талантів з Проскурівки та Стріховець, сімейний колектив родини Федорович.

В Солобковецькій ОТГ пороведено виїзний прийом громадян начальником головного управління юстиції Худняком В.А.

В Солобковецькій ОТГ пороведено виїзний прийом громадян начальником головного управління юстиції Худняком В.А. Крім того відбулася ділова зустріч з колективом сільської ради, де обговорили шляхи вирішення важливих питань надання юридичної допомоги жителям громади. #СолобковецькаОТГ #Солобківці#юридичніконсультації

День Соборності України 22.01.2018

День Соборності України. Святкування в смт.Гусятин. Делегація Ярмолинецького району та Солобковецької ОТГ.